Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2008

Høringssvar Fremme af miljøvenlige biler

Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd er som udgangspunkt positivt indstillet overfor forslaget. Der er behov for at skubbe på med udviklingen af et marked for renere og mere energieffektive biler. Offentlige grønne indkøb kan være en af metoderne. Offentligt indkøb har i EU en markedsandel på omkring 16 % og kan derfor have en stor betydning for markedsudviklingen gennem efterspørgsel af miljøvenlige produkter herunder alle former for biler, busser og lastbiler.

DN og DØR synes det er fornuftigt at forslaget både inddrager CO2-emissioner, brændstofforbrug og lokal luftforurening fra biler. Men det forekommer unødvendigt indviklet at foretage en sammenvejning af de enkelte forureningsfaktorer ud fra disses anslåede økonomiske omkostninger. Vi havde hellere set et mere enkelt system, hvor indkøberne opstillede krav om partikelfiltre, kvælstoffjernelse (f.eks. SCR-katalysatorer) samt et minimumskrav til antal g CO2/km for de enkelte køretøjstyper, f.eks. 120 g/km for personbiler – skærpet til f.eks. 100 g/km i 2012. Herudover kunne man så lade antal g CO2/km indgå i en vægtning, så det stillede de køretøjer, som har det laveste udslip, stærkest i konkurrence om at opnå kontrakt.

Endelig mener DN og DØR, at dette direktiv bør danne baggrund for en udvidelse af mærkningsordningen for biler (BEK. Nr. 216 af 28/03/2000). Desuden vil DN og Dør foreslå, at mærkningsordningen samtidig udvides til at omfatte varevogne, lastbiler og busser.

Med venlig hilsen

Det Økologiske Råd
Christian Ege

Danmarks Naturfredningsforening
Janne Wichard Petersen


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small