Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2009

Høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (miljø- og energikrav til køretøjer)

Det Økologiske Råd finder det positivt, at der i forslaget fastsættes krav om miljøegenskaber og energieffektivitet til køretøjer omfattet af lovgivningen (dvs. krav om partikelfilter foruden krav til energiklasse). Kravet om energiklasse C til taxier betyder, at dieselbiler mindst skal køre 16,1 km/l og benzinbiler mindst 14, 3 km/l.
Det Økologiske Råd støtter, at der stilles minimumkrav også for taxier – men kravet burde være mere ambitiøst - mindst energiklasse B i stedet for energiklasse C. Bilmarkedet er inde i en positiv udvikling. Flere bilfirmaer, har sendt nye mere brændstofsøkonomiske modeller på markedet, heraf flere i energiklasse B, som traditionelt set er anvendt til taxikørsel i Danmark. I årgang 2009 findes både flere store modeller i BMW og Audi A 4 i energiklasse B: www.hvorlangtpaaliteren.dk/sw97161.asp.
Disse modeller tilgodeser både hensyn til bagageplads og komfort. Herudover findes modeller som Citroën grand Picasso samt hybridbilen Toyota Prius (energiklasse A). Udskiftning af taxavognparken tager tid. Samtidig overgår taxa-bilerne til privatbiler bagefter. Når brændstofslugende modeller købes som taxaer, fortsætter de altså på vejene i mange år, efter at de ikke længere fungerer som taxaer. Derfor er det væsentligt, at vi stiller strengere krav nu – hvor det med mange nye modeller på markedet faktisk er muligt både at overholde energi B kravene og tilgodese ønsker om plads og bagagehensyn i taxierne. Det bør allerede nu varsles, at der om 3 år stilles krav om klasse A biler.

Anne-Mette Wehmüller, Det Økologiske Råd
annemette@ecoconcil.dk
26 23 13 05


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small