Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2009

Høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (miljø- og energikrav til køretøjer)

Det Økologiske Råd finder det positivt, at der i forslaget fastsættes krav om miljøegenskaber og energieffektivitet til køretøjer omfattet af lovgivningen (dvs. krav om partikelfilter foruden krav til energiklasse). Kravet om energiklasse C til taxier betyder, at dieselbiler mindst skal køre 16,1 km/l og benzinbiler mindst 14, 3 km/l.
Det Økologiske Råd støtter, at der stilles minimumkrav også for taxier – men kravet burde være mere ambitiøst - mindst energiklasse B i stedet for energiklasse C. Bilmarkedet er inde i en positiv udvikling. Flere bilfirmaer, har sendt nye mere brændstofsøkonomiske modeller på markedet, heraf flere i energiklasse B, som traditionelt set er anvendt til taxikørsel i Danmark. I årgang 2009 findes både flere store modeller i BMW og Audi A 4 i energiklasse B: www.hvorlangtpaaliteren.dk/sw97161.asp.
Disse modeller tilgodeser både hensyn til bagageplads og komfort. Herudover findes modeller som Citroën grand Picasso samt hybridbilen Toyota Prius (energiklasse A). Udskiftning af taxavognparken tager tid. Samtidig overgår taxa-bilerne til privatbiler bagefter. Når brændstofslugende modeller købes som taxaer, fortsætter de altså på vejene i mange år, efter at de ikke længere fungerer som taxaer. Derfor er det væsentligt, at vi stiller strengere krav nu – hvor det med mange nye modeller på markedet faktisk er muligt både at overholde energi B kravene og tilgodese ønsker om plads og bagagehensyn i taxierne. Det bør allerede nu varsles, at der om 3 år stilles krav om klasse A biler.

Anne-Mette Wehmüller, Det Økologiske Råd
annemette@ecoconcil.dk
26 23 13 05


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small