"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Høringssvar 2009

Høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (miljø- og energikrav til køretøjer)

Det Økologiske Råd finder det positivt, at der i forslaget fastsættes krav om miljøegenskaber og energieffektivitet til køretøjer omfattet af lovgivningen (dvs. krav om partikelfilter foruden krav til energiklasse). Kravet om energiklasse C til taxier betyder, at dieselbiler mindst skal køre 16,1 km/l og benzinbiler mindst 14, 3 km/l.
Det Økologiske Råd støtter, at der stilles minimumkrav også for taxier – men kravet burde være mere ambitiøst - mindst energiklasse B i stedet for energiklasse C. Bilmarkedet er inde i en positiv udvikling. Flere bilfirmaer, har sendt nye mere brændstofsøkonomiske modeller på markedet, heraf flere i energiklasse B, som traditionelt set er anvendt til taxikørsel i Danmark. I årgang 2009 findes både flere store modeller i BMW og Audi A 4 i energiklasse B: www.hvorlangtpaaliteren.dk/sw97161.asp.
Disse modeller tilgodeser både hensyn til bagageplads og komfort. Herudover findes modeller som Citroën grand Picasso samt hybridbilen Toyota Prius (energiklasse A). Udskiftning af taxavognparken tager tid. Samtidig overgår taxa-bilerne til privatbiler bagefter. Når brændstofslugende modeller købes som taxaer, fortsætter de altså på vejene i mange år, efter at de ikke længere fungerer som taxaer. Derfor er det væsentligt, at vi stiller strengere krav nu – hvor det med mange nye modeller på markedet faktisk er muligt både at overholde energi B kravene og tilgodese ønsker om plads og bagagehensyn i taxierne. Det bør allerede nu varsles, at der om 3 år stilles krav om klasse A biler.

Anne-Mette Wehmüller, Det Økologiske Råd
annemette@ecoconcil.dk
26 23 13 05


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2018, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small