Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2009

Høringssvar fra Det Økologiske Råd på Forslag fra EU-Kommissionen om direktiv, der implementerer direktiv 92/75/EF med hensyn til at fastlægge energimærkningskrav til TV

Det Økologiske finder, at det af Kommissionen fremlagte forslag ikke bør gennemføres. Vi har allerede set, at mærkningen med A+ og A++ for køleskabe har bragt forvirring hos forbrugerne og gjort det vanskeligere at give præcise informationer og gennemføre målrettede A-mærke kampagner for de mest energieffektive apparater.

En tilsvarende forvirring må ikke fremmes med udvidelse af A-mærket til tre klasser A1, A2 og A3 for TV-apparater.
Vi finder således at Kommissionen forslag er et skridt på en glidebane, som klart vil forringe energimærkningens klare signal om, at ”A er bedst” såfremt dette bliver udvidet med A1, A2 og A3.

Vi skal derfor klart anbefale, at Kommissionen i stedet gennemfører tilstrækkelig med revurderinger af energimærkerne, således at et apparat med energimærke A til stadighed må anses som hørende til det bedst mulige energieffektive valg.
Sådanne treårige revurderinger er udgangspunktet for tildeling af ”Svanemærket” og bør være standard for tildelingen af EU’s energimærke.

Vi ser med dette forslag en klar fare for, at energimærkningsordningen fremover vil have forskellige trin på en A-klasse alt efter produkttype, hvilket har gjort og vil gøre klare informationskampagner vanskeligere at forstå for forbrugerne – med mindsket energispareeffekt som resultat.

Vi støtter at tolerancen for energimålingen bag mærkningen nedsættes til 5 % – og vi finder fortsat, at der er behov for at inddrage den langvarige fastholdelse af energiforbruget i energimærkningen, således at et TV-produkt, som forringer sin energimæssige funktion hurtigt i løbet af apparatets levetid, ikke kan energimærkes med A-mærket, selv om det i en købssituation overholder energikravene.Med venlig hilsen

Søren Dyck-Madsen
Det Økologiske Råds sekretariat


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small