Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2009

Høringssvar på Forslag fra EU-Kommissionen om direktiv, der implementerer direktiv 92/75/EF mht. at fastlægge energimærkningskrav til husholdningskøleskabe og –frysere.

Det Økologiske Råd finder, at det af Kommissionen fremlagte forslag ikke bør gennemføres. Vi har allerede set, at mærkningen med A+ og A++ for køleskabe har bragt forvirring hos forbrugerne og gjort det vanskeligere at give præcise informationer og gennemføre målrettede A-mærke kampagner for de mest energieffektive apparater.

Kommissionen forslag er et skridt på en glidebane. Såfremt ordningen bliver udvidet med A1, A2 og A3, vil det klart forringe energimærkningens klare signal om, at ”A er bedst”.

Vi skal derfor klart anbefale, at Kommissionen i stedet gennemfører tilstrækkelig med revurderinger af energimærkerne, således at et apparat med energimærke A til stadighed må anses som hørende til det bedst mulige energieffektive valg.
Sådanne treårige revurderinger er udgangspunktet for tildeling af ”Svanemærket” og bør være standard for tildelingen af EU’s energimærke.

Vi ser med dette forslag en klar fare for, at energimærkningsordningen fremover vil have forskellige trin på en A-klasse alt efter produkttype. Vi har allerede set, at det for køleskabene har gjort klare informationskampagner vanskeligere at forstå for forbrugerne – med mindsket energispareeffekt som resultat.

Vi støtter at tolerancen for energimålingen bag mærkningen nedsættes.

Langvarig fastholdelse af energiforbruget skal inddrages i energimærkningen. Produkter, som forringer sin energimæssige funktion hurtigt i løbets af apparatets levetid, skal ikke kunne energimærkes med A-mærket, selv om det i en salgssituation overholder energikravene.Med venlig hilsen

Søren Dyck-Madsen
Det Økologiske Råds sekretariat


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small