Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2010

Høringssvar fra Det Økologiske Råd på Revision af Svanemærkning af gulve

Vi godkender forslaget med følgende bemærkninger:

K17 Biocider
I kriteriedokumentet er angivet, at biocider ikke må tilsættes med formål at desinficere eller for antibakteriel effekt. Denne holdning tilslutter Det Økologiske Råd sig.

I baggrundsdokumentet står til gengæld:
”Inget krav ställs på biocider som tillsätts ytbehandlingsprodukter i konserverande syfte. Tillverkare av exempelvis vattenbaserade ytbehandlingsprodukter för golv-beläggningar kan använda sig av en liten mängd konserverande biocider i ytbehand-lingsprodukten färdig för bruk. Genom användning av konserverande biocider garanteras produkternas hållbarhet och anses därför viktig för ytbehandlingsproduktens funktion.”

Der er måske tale om en sproglig/oversættelsesmæssig ting, men det virker umiddelbart som om der er en modsigelse mellem baggrundsdokumentet og K16 og så kriteriepapirets K17, og det står ikke klart for os om K17 også gælder for K16. Vi tænker at der måske kunne være brug for en præcisering.

K18 Nanomaterialer:
K18 - kriterieforslag:
”Nanometaller, nanomineraler, nanokarbon- eller nanofluorföreningar får inte aktivt tillsättas golvet, om det inte finns dokumentation som styrker att användningen inte kommer att medföra miljö- eller hälsoproblem och att det är viktigt för golvets funktion.”

Det Økologiske Råd finder denne tilgang vanskelig at håndtere. Vi mener, at vidensniveauet i forhold til at kunne vurdere nanomaterialer i dag ikke er tilstækkeligt samt tvivl og usikkerheder er for store til at det virker realistisk, at Miljømærkesekretariatet med rimelighed skal påtage sig den rolle at vurdere de enkelte tilfælde for sig. Vi mener tillige, at det markedføringsmæssigt er et uklart signal at sende, at Svanemærkede gulve kan indeholde nanomaterialer ud fra en vurdering. Vi mener derfor, at det på nuværende tidspunkt vil være uansvarligt ikke at lave et forbud mod nanomaterialer i svanemærkede gulve.

For spørgsmål, kontakt:
Jeppe Juul eller Susanne Bruun Jakobsen, Det Økologiske Råd tlf. 33 15 09 77


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small