Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Høringssvar 2010

Det Økologiske Råds høringssvar til: ”Ændringer til bekendtgørelse nr. 188 af 25. februar 2010 om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr”

Energistyrelsen
Att: Jens Rasmussen – jra@ens.dk
Amaliegade 44
1256 København K

Det Økologiske Råd takker for invitationen til at afgive høringssvar.

Vi støtter at udfasningen af oliefyr forceres gennem en tilskudsordning, som omfatter installation af fremtidssikrede opvarmningssystemer.

Bl.a. under hensyn til Klimakommissionens rapport er det helt nødvendigt fremover at sikre, at alle nødvendige udskiftninger af opvarmningssystemer i Danmark – store som små – må baseres på teknologier, som passer sammen med et fremtidigt energisystem fri for fossile brændsler.

Det er derfor yderst uheldigt, at der gives tilskud til solfanger samtidig med at der installeres et nyt oliefyr. Installation af nye oliefyr i Danmark bør standses straks via lovgivning på området – og skal i hvert fald ikke støttes gennem tilskud til en solfanger, som skal afbøde lidt af skaden ved nyinstallation af oliefyr.

Markedet for energieffektive varmepumper er ydermere i rivende udvikling. Der findes rigtig gode varmepumper på markedet, og der findes fortsat mindre gode varmepumper. Det er derfor meget uheldigt, at staten fortsat gives tilskud i hele 2011 til installation af varmepumper, som blot overholder en normeffektivitet på 3,1 ved anvendelse til gulvvarme. Disse varmepumper vil ikke engang overholde kravene til de varmepumper, som kræves installeret uden tilskud i det bygningsreglement 2010, som bliver standard fra 1.1.2011.

Så længe der åbnes op for at give tilskud til dårlige varmepumper, som ikke lever op til bygningsreglementets krav til varmepumper fra 1.1.2011, så bør der absolut ikke gives forlængelse for tilsagnsudnyttelse. Herved gives mulighed for at hamstre dårlige varmepumper med tilskud for at undgå at installere den i bygningsreglement 2010 krævede minimumsstandard.


Søren Dyck-Madsen

Energimedarbejder i Det Økologiske Råd


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Plastic - ikke så fantastic

SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis