Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2010

Det Økologiske Råds høringssvar til: ”Ændringer til bekendtgørelse nr. 188 af 25. februar 2010 om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr”

Energistyrelsen
Att: Jens Rasmussen – jra@ens.dk
Amaliegade 44
1256 København K

Det Økologiske Råd takker for invitationen til at afgive høringssvar.

Vi støtter at udfasningen af oliefyr forceres gennem en tilskudsordning, som omfatter installation af fremtidssikrede opvarmningssystemer.

Bl.a. under hensyn til Klimakommissionens rapport er det helt nødvendigt fremover at sikre, at alle nødvendige udskiftninger af opvarmningssystemer i Danmark – store som små – må baseres på teknologier, som passer sammen med et fremtidigt energisystem fri for fossile brændsler.

Det er derfor yderst uheldigt, at der gives tilskud til solfanger samtidig med at der installeres et nyt oliefyr. Installation af nye oliefyr i Danmark bør standses straks via lovgivning på området – og skal i hvert fald ikke støttes gennem tilskud til en solfanger, som skal afbøde lidt af skaden ved nyinstallation af oliefyr.

Markedet for energieffektive varmepumper er ydermere i rivende udvikling. Der findes rigtig gode varmepumper på markedet, og der findes fortsat mindre gode varmepumper. Det er derfor meget uheldigt, at staten fortsat gives tilskud i hele 2011 til installation af varmepumper, som blot overholder en normeffektivitet på 3,1 ved anvendelse til gulvvarme. Disse varmepumper vil ikke engang overholde kravene til de varmepumper, som kræves installeret uden tilskud i det bygningsreglement 2010, som bliver standard fra 1.1.2011.

Så længe der åbnes op for at give tilskud til dårlige varmepumper, som ikke lever op til bygningsreglementets krav til varmepumper fra 1.1.2011, så bør der absolut ikke gives forlængelse for tilsagnsudnyttelse. Herved gives mulighed for at hamstre dårlige varmepumper med tilskud for at undgå at installere den i bygningsreglement 2010 krævede minimumsstandard.


Søren Dyck-Madsen

Energimedarbejder i Det Økologiske Råd


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small