Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2010

Det Økologiske Råds svar på Høring af bekendtgørelse om støtte under fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse

Vi bifalder, at der gennem fondsmæssig understøttelse udvikles mere energieffektive og ”grønne” produkter hos danske virksomheder.

En sådan indsats vurderes at være helt afgørende for Danmarks fremtidige muligheder for fortsat at forblive konkurrencedygtige på et mere og mere globalt marked.

I Høringsbrevet skriver EBST:

”Fonden skal understøtte grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse. Fonden skal forbedre rammerne for, at danske virksomheder kan udnytte den stigende globale efterspørgsel efter grønne løsninger, som bl.a. klimaudfordringerne medfører.”

Vi havde derfor forventet, at udmøntningen af aftalen ville resultere i kriterier for tildeling af støtte, som havde grøn omstilling som grundforudsætning.

Dette er ikke tilfældet. Der kan ifølge forslaget til bekendtgørelse gives støtte til alle typer af innovative projekter uden hensyn til, om de faktisk gavner en grøn omstilling eller det modsatte.

Det Økologiske Råd finder derfor:

At det bør være en forudsætning for tildeling af støtte til alle typer af projekter under alle tildelingskriterier, at projekterne forbedrer energieffektiviteten eller omstiller til vedvarende energi, og at de derfor har en positiv indflydelse på klimaet og/eller miljøet.

At projekterne, som tildeles støtte, under ingen omstændigheder må medføre forringelser af klima og miljø.

For alle projekter bør kræves en redegørelse for effekten på klima og miljø, som betingelse for tildeling af støtte.


Med venlig hilsen

Søren Dyck-Madsen

Det Økologiske Råd


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small