Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2011

Høringssvar om ecodesignkrav til airconditioners

Høringssvar fra Det Økologiske Råd omkring nye ecodesignkrav til airconditionanlæg m.m.

I forhold til det rimelig store potentiale for energibesparelser i en produktgruppe, der er kraftigt voksende, er minimumskravene overordnet set skuffende.
Der findes allerede produkter på markedet, der kan leve op til de foreslåede energimærkningskrav for A+++, ligesom en urimelig stor del af det eksisterende marked, med forslaget til energimærkning, vil blive indplaceret i klasse A eller bedre. På denne baggrund burde bundniveauet hæves.

Set i lyset af de forholdsvis slappe energikrav, der stilles er det vigtigt at de foreslåede  tidsfrister for ikrafttræden af trin 1 og trin 2 fastholdes.

Minimumskravene til støjniveau er alt for slappe. Det er uforståeligt at det skal være tilladt, at et anlæg mellem 6-12 kW i praksis må støje op til 72 dB(A) udendørs - hvilket er tæt på grænsen for biler - og 67 indendørs dB(A). Vi skal derfor anbefale, at der arbejdes for at fastsætte støjgrænsen 3 dB(A) lavere end for nærværende.

Vi kan tilslutte os at regeringen arbejder for at sænke bonussen for kølemidler med lav GWP-score fra 15 % til 10 %. Ideelt set havde vi foretrukket, at der i stedet indføres en straf for produkter med kølemidler med en høj GWP-score.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small