Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2011

Høringssvar om ecodesignkrav til airconditioners

Høringssvar fra Det Økologiske Råd omkring nye ecodesignkrav til airconditionanlæg m.m.

I forhold til det rimelig store potentiale for energibesparelser i en produktgruppe, der er kraftigt voksende, er minimumskravene overordnet set skuffende.
Der findes allerede produkter på markedet, der kan leve op til de foreslåede energimærkningskrav for A+++, ligesom en urimelig stor del af det eksisterende marked, med forslaget til energimærkning, vil blive indplaceret i klasse A eller bedre. På denne baggrund burde bundniveauet hæves.

Set i lyset af de forholdsvis slappe energikrav, der stilles er det vigtigt at de foreslåede  tidsfrister for ikrafttræden af trin 1 og trin 2 fastholdes.

Minimumskravene til støjniveau er alt for slappe. Det er uforståeligt at det skal være tilladt, at et anlæg mellem 6-12 kW i praksis må støje op til 72 dB(A) udendørs - hvilket er tæt på grænsen for biler - og 67 indendørs dB(A). Vi skal derfor anbefale, at der arbejdes for at fastsætte støjgrænsen 3 dB(A) lavere end for nærværende.

Vi kan tilslutte os at regeringen arbejder for at sænke bonussen for kølemidler med lav GWP-score fra 15 % til 10 %. Ideelt set havde vi foretrukket, at der i stedet indføres en straf for produkter med kølemidler med en høj GWP-score.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small