Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2011

Høringssvar til rammenotat omkring etableringen af ecodesignkrav til tørretumblere

Høringssvar til rammenotat omkring etableringen af ecodesignkrav til tørretumblere

Først og fremmest skal vi understrege vores tilfredshed med at der etableres ecodesign-regler for tørretumblere, der vokser voldsomt i antal i disse år. Med kondenserende varmepumpebaserede tørretumblere er grunden lagt til et hurtigt teknologispring med et ganske betydeligt potentiale. Et potentiale der effektivt kan fremmes ved at fjerne udbuddet af forældet og ineffektiv teknologi. Set i lyset af udviklingen på markedet, hvor A-50% nu er almindeligt udbredt, lægges ambitionsniveauet dog forbløffende lavt. Vi skal derfor stærkt anbefale at man arbejder for at alt ringere end energimærke A forbydes senest i 2013 i forbindelse med Tier 2. Dette svarer iøvrigt stort set til de gældende regler i Schweiz hvor alt under energiklasse A forbydes i 2012.

Der lægges op til en tolerance på 10 % i forhold til de deklarerede værdier, hvilket er unødvendigt højt og svarer til en halv energiklasse. En tolerance på 7 % er rigeligt.

Med Venlig Hilsen

Jeppe Juul
Energimedarbejder
Det Økologiske Råd


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small