Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Høringssvar 2011

Det Økologiske Råds høringssvar til: ”Høring vedrørende forslag til ændring af lov om fremme af energibesparelser i bygninger, lov om bygnings- og boligregistrering og byggeloven”.

Energistyrelsen   anvend@ens.dk
Att: Nina Marie Lassen – nml@ens.dk
Amaliegade 44
1756 København K

 

Det Økologiske Råd takker for invitationen til at afgive høringssvar. Vores høringssvar bygger på de beskrevne principielle ændringer i notatet til høringsbrevet, som blev fremsendt sammen med selve udkastet til forslag.

Vi støtter udvidelsen af adgangen til iværksættelse af sanktioner og håndhævelse af disse samt udstedelsen af administrative bødeforlæg. Det er vigtigt at udvide den generelle kontrol med byggesektoren, herunder at kunne reagere på overtrædelser gennem administrative bødeforlæg og påbud ved ukomplicerede overtrædelser.

  • Vi støtter forslaget om krav til synlighed af energimærket ved annoncering i forbindelse med salg eller udlejning m.v.
  • Vi støtter kravet om opslag af energimærker på ikke-offentlige bygninger.
  • Vi støtter forslaget om eftersyn af varmeanlæg med biobrændselskedler. Men det er vigtigt at opnå miljøeffekter og ikke kun øget omkostningseffektivitet.
  • Vi støtter udvidelsen af krav til offentlige energimærker, så det omfatter bygninger, som bruges, men ikke ejes af det offentlige.
  • Vi støtter at en godkendelsesordning for installatører af små VE-anlæg etableres i sammenhæng med de eksisterende autorisationsordninger. Vi ser dog gerne, at der også etableres ordninger baseret på efteruddannelse.
  • Vi støtter varmt forslaget om at en del af energimærkekonsulentens opgave ved salg af huse skal være at rådgive køber om energibesparelser for sælgers regning.
  • Vi støtter, at energiselskabernes indrapportering af forbrugstal kan bruges til at udarbejde energimærker efter. Vi så gerne at tallene blev gjort offentligt tilgængelige, så energisparekampagner kan målrettes, hvor energiforbruget er over gennemsnittet.

 

Resumé

Vi støtter generelt forslaget, idet vi dog finder at

  • Eftersyn af varmeanlæg med biobrændselskedler skal sigte på at opnå miljøeffekter og ikke kun øge omkostningseffektivitet
  • Godkendelsesordning for installatører af små VE-anlæg bør også kunne baseres på krav om efteruddannelse.
  • Energiselskabernes indrapportede forbrugstal bør gøres offentligt tilgængelige, så energisparekampagner kan målrettes, hvor energiforbruget er over gennemsnittet.

 

Søren Dyck-Madsen

Energimedarbejder i Det Økologiske Råd


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Plastic - ikke så fantastic

SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis