Arrow
Arrow
Sig nej til mikroplast
Slider

Høringssvar 2012

Høring om ophævelse af undtagelse for markedsføring af cadmiumholdige bærbare batterier og akkumulatorer, der anvendes i håndværktøj

Høringssvar fra Det Økologiske Råd på ”Kommissionens forslag til ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EF) nr. 2006/66/EF om batterier og akkumulatorer og udtjente batterier og akkumulatorer”

Det Økologiske Råd (DØR) takker for muligheden for at afgive høringssvar.

Vi støtter forslaget om ophævelsen af undtagelse for markedsføring af cadmiumholdige bærbare batterier og akkumulatorer, der anvendes i håndværktøj. Dog kan vi ikke støtte at ophævelsen først vil træde i kraft i 2016.

Cadmium er et giftigt tungmetal, hvorfor det er meget vigtigt at begrænse brugen i så høj grad som muligt. Cadmium kan give kroniske nyreskader i mennesker. Det ophobes i kroppen og udskilles kun meget langsomt igen. Især nyrerne binder cadmium og det tager ca. 25-30 år før halvdelen af cadmiummængden er fjernet igen. Desuden kan det fremkalde kræft, og der er mulighed for skade på forplantningsevnen, samt mulighed for skade på barnet under graviditet. På denne baggrund argumenterer vi for, at de sundhedsmæssige omkostninger skal veje langt tungere i afgørelsen end de økonomiske (som er dem der bruges, som argumentation for, at ophævelsen først skal ske i 2016). Derfor mener vi, at det er vigtigt, at ophævelsen af nævnte undtagelse træder i kraft hurtigst muligt – evt. med udgangen af 2012.

Med venlig hilsen Lone Mikkelsen, Kemikaliepolitisk medarbejder, Det Økologiske Råd


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Generalforsamling,
Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis