Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2012

Manglende indsats over for dioxin-forurening

Det Økologiske Råd mener ikke at Danmark lever op til Stockholmkonventionen i forhold til fx at nedbringe dioxinforureningen.

Det Økologiske Råd har sendt høringssvar til Miljøstyrelsen angående Danmarks rapport om, hvordan vi lever op til Stockholm-konventionen om forbud mod særligt farlige kemikalier, og nedbringelse af stoffer som dioxin, som opstår utilsigtet, især ved forbrændingsprocesser. Vi finder ikke, at Danmark lever op til konventionens ordlyd, især hvad angår dioxin, idet man ikke gør hvad der er muligt for at nedbringe forureningen. Bl.a. ved at opretholde en særlig afgiftsfritagelse for brændefyring, modsat alle andre forurenende varmekilder, har man medvirket til en kraftig stigning i netop brændefyring, som i dag er den dominerende kilde til dioxinforurening.

Tilsvarende er der en mangelfuld indsats vedrørende sanering af PCB-holdige bygninger samt mod illegal eksport af elektronikaffald til u-lande.

Læs hele høringssvaret:  default Høringssvar implementering af Stockholmkonventionen (243.95 kB) .


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small