Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2013

Vag svanemærkning af bilvaskehaller

Til EcoLabel

3. juni, 2013

 

Vedr. høringsforslag til reviderede kriterier for bilvaskehaller


Det Økologiske Råd kan ikke støtte de reviderede kriterier for svanemærkning af bilvaskehaller, og har følgende kommentarer:


Vandforbrug og kemikalieudslip
Kravene til udslip af diverse kemikalier bør være ens i alle landene – og bør følge de skrappeste krav, som sættes i Danmark og Skåne. Teknologien tillader at sætte disse krav, og det kan derfor ikke være et problem for Finland, Island, Norge samt det øvrige Sverige at leve op til dem. (cadmium 0,025 mg/bil  og 0,075 mg/kte samt olie 0,75 g/bil og 2,25 g/kte)

Med hensyn til vandforbrug mener vi ligeledes, at alle lande skal leve op til de strengeste krav om vandudslip (der stilles til Danmark). Når teknologien findes, der muliggør at Danmark kan leve op til kravene, er der ingen tilstrækkelige argumenter for, at de øvrige lande ikke også kan leve op til dem.

Kemikalier (bilplejeprodukter)
Vi kan ikke acceptere, at kun 20 % af de anvendte bilplejeprodukter, der bruges i bilvaskehallen, skal være svanemærket.
Det vildleder forbrugerne, at en bilvaskehal er svanemærket, men at det i realiteten kun er 20 % af plejeprodukterne, der skal leve op til svanemærkekriterierne. En gennemsnitlig forbruger vil gå ud fra, at en svanemærket bilvaskehal udelukkende bruger svanemærkede produkter.
Vi mener, at 100 % af bilplejeprodukterne skal være svanemærket.

Som et alternativ, hvis dette ikke gennemføres, bør det stå tydeligt på selve svanemærket på vaskehallen, hvor stor en procentdel af plejeprodukterne, der er svanemærket (f.eks. 20 %).


Med venlig hilsen

Eline Aggerholm Kristensen

Kemikaliefaglig medarbejder
Det Økologiske Råd


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small