Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2015

Lov om miljøvenligt design af energi-relaterede produkter, energimærkning m.v.

Det Økologiske Råds høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om miljøvenligt design af energirelaterede produkter og lov om energimærkning af energirelaterede produkter

Vi støtter at loven ændres, således at der kommer skrappere sanktioner idet Energi-, forsynings- og klimaministeren får mulighed for at udstede forbud og påbud, når virksomheder ikke fremsender korrekt dokumentation omkring energirelaterede produkter til ministeren.

I den nuværende lovgivning mangler der mere effektive sanktionsmuligheder over for virksomheder, der ikke overholder lovgivningen.

Derfor bakker vi op om at ministeren kan udstede forbud mod at produkter bringes i omsætning eller tages i brug og påbud om at trække produkter tilbage. Dette sender et stærkt signal om, at det er særdeles vigtigt, at virksomheder udleverer korrekt dokumentation for, at de energirelaterede produkter de er ansvarlige for, efterkommer reglerne om ecodesign og energimærkning.

Med venlig hilsen

Jeppe Juul
Det Økologiske Råd

 

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small