Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2017

Forslag til gennemførelsesretsakt om godkendelse af anvendelsen af dichlorethan (EDC) som proceskemikalie i industriel produktion

Kommentar til Kommissionens forslag til gennemførelsesretsakt om godkendelse af anvendelsen af 1,2-dichlorethan (EDC) som proceskemikalie i industriel produktion i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1907/2006 (REACH) (komitesag)

Det Økologiske Råd har følgende kommentar. Som udgangspunkt skal der ske en udfasning af farlige stoffer som 1,2-dichlorethan.  og risikoen for eksponering skal reduceres mest muligt i overgangsperioden. Det er regeringens generelle holdning, at de særligt problematiske stoffer, som er prioriteret og optaget på REACH, Bilag XIV, som udgangspunkt skal erstattes af egnede alternative stoffer eller teknologier, hvis disse er økonomisk og teknisk levedygtige. I dette tilfælde med en konkret anvendelse i to DOW-virksomheder er det vurderet, at der pt. ikke findes et alternativ. Det økologiske Råd tilslutter sig, at der stilles skærpede krav til virksomhederne om bedre beskyttelse af arbejdstagerne. En tidsfrist til fornyet godkendelse på 12 år er derimod for lang, da den ikke vil virke som incitament til at udvikle erstatningsstof eller en anden teknologi. Perioden bør sænkes til f.eks. 5 år.

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i