Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høring i EU-miljøspecialudvalget vedr. REACH godkendelser

M09/10-18

Det Økologiske Råds kommentar til dis(2-methoxyethyl)ether (Diglym) som opløsningsmiddel i industriel kemikalieproduktion:

Som udgangspunkt skal der ske en udfasning af farlige stoffer som dis(2-methoxyethyl)ether,  og risikoen for eksponering skal reduceres mest muligt i overgangsperioden. I dette tilfælde med en konkret anvendelse i en italiensk virksomhed er det vurderet, at der pt. ikke findes et alternativ. Det økologiske Råd tilslutter sig, at der stilles skærpede krav til virksomhederne om bedre beskyttelse af arbejdstagerne. En tidsfrist til fornyet godkendelse på 12 år er derimod for lang. Det giver ikke tilstrækkeligt incitament til at finde et alternativ. Perioden bør afkortes til 5-6 år.

M11/12/13-18

Det Økologiske Råds  kommentar til 1,2-dichlorethan anvendelse som industrielt opløsningsmiddel i en polsk og 2 tyske virksomheder til ekstraktion af basisolier og paraffinvoks fra destillationsrester fra krakning af råolie:

Som udgangspunkt skal der ske en udfasning af farlige stoffer som 1,2-dichlorethan, og risikoen for eksponering skal reduceres mest muligt i overgangsperioden.  I dette tilfælde er det vurderet, at der pt. ikke findes et alternativ. Det Økologiske Råd bemærker, at der er mangler i risikovurderingen. En tidsfrist til fornyet godkendelse på 12 år er for lang. Det giver ikke tilstrækkeligt incitament til at mindske risikoen for arbejdstagere/miljøet og til at finde alternativer. Perioden bør afkortes til 2 år.

M14/15-18

Det Økologiske Råds  kommentar til 1,2-dichlorethan anvendelse som proceskemikalie til henholdsvis sulfonering og ftalimidomethylering af polystyren­divinyl­benzen-copolymer:

Som udgangspunkt skal der ske en udfasning af farlige stoffer som 1,2-dichlorethan og risikoen for eksponering skal reduceres mest muligt i overgangsperioden. En tidsfrist på 4 år til at substituere 1,2-dichlorethan til sulfonerings-procesessen virker rimelig, men fristen på 12 år for udfasningen af 1,2-dichlorethan i ftalimidomethylerings-processen er for lang og giver ikke tilstrækkeligt incitament til at mindske risikoen for arbejdstagere og miljøet og til at finde alternativer. Denne bør afkortes til 5-6 år

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i