Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Ændring af bekendtgørelse om regulering af visse industrielle drivhusgasser

Høring vedrørende ændring af bekendtgørelse om regulering af visse industrielle drivhusgasser - J. nr. 2018-5703

Det Økologiske råd takker for muligheden for at kommentere ovennævnte ændring om regulering af visse industrielle drivhusgasser.

Vi har forståelse for, at der er behov for at lempe kravene til kølemidler til en mellemgruppe af varmepumper (50-200 KW), idet de nugældende krav har været en barriere for udbredelsen af denne type varmepumper.

Vi finder det i midlertidig vigtigt, at den foreslåede lempelse gøres tidsbegrænset fx i 5 år, for bl.a. at lægge pres på branchen, så der udvikles nye løsninger, som baserer sig på naturlige kølemidler.

Vi mener desuden, at det er vigtigt i forbindelse med ændringen af bekendtgørelsen og i omtalen heraf at det signaleres, at dette er en midlertidig ordning ind til alternativer med naturlige kølemidler, udvikles og markedsføres.

Ud over, at det er vigtigt, at brugen af HFC-kølemidler begrænses, vil denne tidsbegrænsning betyde, at Danmark fortsat kan være frontløber inden for naturlige kølemidler.

Endelig mener vi, at man bør overveje, at der sættes en begrænsning på, hvor mange anlæg, der kan opstilles parallelt for at undgå, at reglerne ikke omgås ved at der fx sættes 10 styk 200 KW op i stedet for 1-2 større anlæg, som benytter naturlige kølemidler.

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i