Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Bæredygtige investeringer

Hvis vi skal sørge for, at der er en klode med ordentlige livsvilkår til vores efterkommere, kræver det bl.a. en mere ansvarlig investeringspolitik. En meget stor del af de formuer, som investeres, ligger i pensionskasserne. Disse penge tilhører os alle. Derfor bør vi stille krav om, at de investeres på en ansvarlig måde. Og det kan faktisk gøres, så det også giver et fornuftigt afkast, så vores pensioner bevarer deres værdi. Faktisk er det snarere investeringer i fossil energi og andre forurenende produktioner, som er usikre. Den dagverden bliver enige om, at vi er nødt til at sadle om for at bevare kloden for vores efterkommere – så vil disse ikke-bæredygtige investeringer falde i værdi.

Mange af pensionskasserne har et medlemsdemokrati. Vi opfordrer derfor alle til at bruge den indflydelse de kan få i deres pensionskasse til at kræve bæredygtige investeringer. Gå sammen, stil forslag og mød frem på generalforsamling i jeres pensionskasse. For de kasser, som ikke har medlemsdemokrati, gælder det om at få skabt en debat, f.eks. i de fagforeninger, som har indflydelse på kasserne. Og der er meget at tage fat på. Blot de 5 største pensionskasser har i dag investeret næsten 6 mia. kr i fossil energi (kul, olie og naturgas.

Her kan du tilslutte dig kampagnen ”Ansvarlig fremtid”, som sigter imod at stoppe pensionskassernes investeringer i fossil energi: 
www.ansvarligfremtid.dk

Ansvarlig fremtid


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small