"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

Foto: Henrik Hamrén, Baltic Eyes

http://www.ecocouncil.dk/global-okologi
Nyt nummer:
Global Økologi 1/2017
Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Bæredygtige investeringer

Hvis vi skal sørge for, at der er en klode med ordentlige livsvilkår til vores efterkommere, kræver det bl.a. en mere ansvarlig investeringspolitik. En meget stor del af de formuer, som investeres, ligger i pensionskasserne. Disse penge tilhører os alle. Derfor bør vi stille krav om, at de investeres på en ansvarlig måde. Og det kan faktisk gøres, så det også giver et fornuftigt afkast, så vores pensioner bevarer deres værdi. Faktisk er det snarere investeringer i fossil energi og andre forurenende produktioner, som er usikre. Den dagverden bliver enige om, at vi er nødt til at sadle om for at bevare kloden for vores efterkommere – så vil disse ikke-bæredygtige investeringer falde i værdi.

Mange af pensionskasserne har et medlemsdemokrati. Vi opfordrer derfor alle til at bruge den indflydelse de kan få i deres pensionskasse til at kræve bæredygtige investeringer. Gå sammen, stil forslag og mød frem på generalforsamling i jeres pensionskasse. For de kasser, som ikke har medlemsdemokrati, gælder det om at få skabt en debat, f.eks. i de fagforeninger, som har indflydelse på kasserne. Og der er meget at tage fat på. Blot de 5 største pensionskasser har i dag investeret næsten 6 mia. kr i fossil energi (kul, olie og naturgas.

Her kan du tilslutte dig kampagnen ”Ansvarlig fremtid”, som sigter imod at stoppe pensionskassernes investeringer i fossil energi: 
www.ansvarligfremtid.dk

Ansvarlig fremtid


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Smart Grid seminar
Tid: 23. aug 2017, kl 9.30-16
Sted: DTU, 2800 Kgs. Lyngby
Oplæg ved bl.a. Søren Dyck-Madsen, Det Økologiske Råd
pdf Læs mere (843 KB)
Tilmelding via ISGAN her

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

G 01 17